gyorihorgaszok
gyorihorgaszok
men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Trtneteink!
 
A bojlizs
 
Spro

http://www.szegi-sport.hu/logo/spro.gif

 
A feederezs
 
A pergets
 
Gamakatsu

http://www.landbigfish.com/images/store/logos/Gamakatsu.gif

 
A Legyezs
 
A match horgszat
 
Dynamite Baits

http://www.carpediscount.fr/photos/marques/dynamitebaits.jpg

 
rablhalazs
 
Halak horgszata
 
Storm

http://www.gamefishing.hu/pic_termekcsoport/77593013.jpg

 
Csalik
 
Mcsalik
 
Nutra Baits

http://www.baitfeedonline.co.uk/acatalog/nutrabaits.gif

 
Receptek
 
nagy pecs;)

http://sl.glitter-graphics.net/pub/323/323413jiurq4aqeb.gif

 
Linkjeink
 
Shimano

http://www.berguson.hu/grafik/Shimano-logo.jpg

 
idjrs ppen:

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/h_anim.gif

 
Halszl


http://www.aprotuti.hu/feltoltott_fajlok/_hirek/2008_05_15/kep_01_1324453283.jpg

Marosmenti halleves

Hozzvalk: 3 kg tbbfle hal s halfej, 2 kg hal egszben, 2 fej vrshagyma, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zldpaprika, 3 fehrrpa, 2 evkanl zsr vagy olaj, 1 kg burgonya, bazsalikom, sfrny, petrezselyemzldje, laska tszta, 1 srgarpa, 1 kiskanl szemes bors, 1 zellergykr.
Elksztse: Bogrcsban, olajon finomra vgott vrshagymt szkre pirtunk, majd borsot tesznk bele, s 2 liter vzzel feleresztve felforraljuk. Amikor felforrt, belvetjk az apr halakat s a halfejeket, a paradicsomot, zldpaprikt, zellert s a rpkat, s kevers nlkl, de tbbszri rzogatssal s forgatssal egy ra hosszat fzzk. ttrjk, s hagyjuk lelepedni. A levest letiszttjuk, befszerezzk, bven sfrnyozzuk, tzn meglobbantjuk s beletesszk a halszeleteket, a kockra vgott pitykt s a finomra vgott petrezselymet. Fzzk, mg a burgonya s a hal megpuhul.
Megjegyzs: Laskval helyettesthetjk a pitykt. Ha azonban burgonyval ksztjk, azt mindig akkora kockkra vgjuk fel, hogy a hallal egy idben puhuljon t.

Halszl halszosan

Hozzvalk: 1 kg hal, 2 fej hagyma, paprika, s, cseresznyepaprika.
Elksztse: A halat megtiszttom, felszeletelem s osztlyozom. A bogrcs aljra teszem az aprra vgott hagymt, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. A tetejre jn a halszelet. Szom, paprikzom s felntm vzzel. 35-40 percnyi ers forrals utn tlalhat.

Halszl 1

Hozzvalk: 2 kg l ponty, 150 g zldpaprika, 250 g vrshagyma, 70 g friss paradicsom, s, 30 g fszerpaprika.
Elksztse: Elszr alaplevet ksztnk, melyhez legmegfelelbb a friss - lehetleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bre, de elkszthet aprbb, kevsb rtkes halbl is, melyeket hagymval, sval, esetleg zldpaprika s paradicsom hozzadsval 2 liter vzben kb. 1-2 rn t, fzzk. A halat lepikkelyezzk, kibelezzk, gondosan gyelve az epehlyagra, mert ha kifakad, lvezhetetlen lehet. A halhst gerinccsont kt oldalrl lefejtjk s a kt filrl a brt esetleg levgjuk. Ha a fil vastagabb rszt egy nagyon les, vkony pengj kssel millimterenknt bevagdossuk, halszeleteink gyakorlatilag szlkamentesek lesznek. Filket ezutn ktujjnyi szles szeletekre vgjuk, a bontskor nyert ikrval s tejjel egytt gyengn beszzuk, s a htszekrnybe tesszk. Kzben elksztjk a ponty megmaradt csontozatbl a fent emltett hal alaplevet. Ha ez ksz, leszrjk, a megftt anyagot a szrn jl tnyomkodjuk. A l srbb, zletesebb lesz, ha a ftt anyagot t is passzrozzuk. Az gy nyert halprt a lhez keverjk, s ha forrni kezd, belehintjk a fszerpaprikt. Ebben az alaplben - melyet akr az elz nap is elkszthetnk- tlals eltt a sznhst kb. 10 percig fzzk. A magyar pontyok hlsak, ha egy elegns, sima, lgy, magyar fehrborral bltik le ket.

Halszl 2

Hozzvalk: 1 kzepes ponty (kb. 1,5 kg), 2 nagy fej vrshagyma, 2 zldpaprika (aki szereti az erset, ers paprikt is tehet bele), 2 paradicsom, 1 evkanl pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott evkanl s.
Elksztse: A halat megtiszttom, szeletekre vgom. A fejbl, az uszonyokbl, valamint a filzs (szlktlants) vagy szeletels utn kikerl csontokbl, lees apr haldarabkkbl ksztem a halszl alaplevt, a halszeleteket pedig a levesbe teszem. A hagymt megtiszttom, s karikra vgom. A fokhagymt finomra aprtom. Nagy fazk aljra teszem a vrshagymt s a fokhagymt, majd rhelyezem a halaprlkot s a csontokat. 1 csapott evkanl st s pirospaprikt szrok r, ezutn az egyik zldpaprikt belekarikzom. Rntk b ktliternyi vizet s felforralom. Ers lngon fzm legalbb msfl rn keresztl, de nem kell mellette llni. 15 perccel a fzsi id letelte eltt belerakom a felvgott paradicsomokat. Kzben a halszeletek mindkt oldalt megszom. A levet finom szitn leszrm, s a szitn fennakad csontot-halhst tpasszrozom. Az gy nyert sr hallevet megfelel nagysg fazkba ntm. Felforralom, s a mr forrsban lv levesbe vatosan beleengedem a halszeleteket. Kevers nlkl, nagyon kis lngon 10 percig fzm, vgl a megmaradt zldpaprikt vkony karikra vgom, s az utols pillanatban beleteszem.

Halszl 3

Hozzvalk: 4 szemlyre: 2 kg-os ponty, 1 kg keszeg, 2 nagy fej hagyma, 2 db zldpaprika, 1 kis paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk. des pirospaprika, 1 kk. s
Elksztse: A halakat jl megtiszttjuk. gyeljnk ara, hogy a ponty fejbl kivegyk az n. keserfogat. Ezutn a ponty fejt s valamennyi keszeget kt liter hideg vzben elkezdjk lass tzn fzni, mert csak gy olvad ki a csontok enyvanyaga. Amikor az gy kszl alapl mr tejszn lesz, hozzadjuk a megtiszttott, karikra vgott hagymt. Msfl ra mlva levesszk a tzrl, tszrjk. Az gy nyert, tszrt alaplevet visszatesszk a tzre, s ers lngon felforraljuk. Amikor forr, beletesszk az elzleg beszott halszeleteket. Tizent percnyi fzs utn hozzadjuk a pirospaprikt, s mg t percig fzzk. A halszeleteket laptkanllal vesszk ki az ednybl. Az elkszlt levet megkstoljuk, ha szksges, megszzuk. (tlalskor a cseresznyepaprikt felszeletelve, kln kell knlni, hogy a levest mindenki tetszse szerint zesthesse.)

Korhelyhalszl

Hozzvalk: 1 kg hal, 5 dkg zsr, 3 fej hagyma, 15 dkg srgarpa, 15 dkg gykr, 1 zeller, 1 ek paprika, s, 1 pohr tejfl, 1 tojs srgja, ecet, 1 babrlevl, 1 kk. kristlycukor, kenyr
Elksztse: A bogrcsban felhevtem a zsrt, a hagymt aprra vgom, s a zsrban megpirtom, meghintem a paprikval, s felengedem kb. 3 liternyi vzzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat s hromnegyed rn t idnknt rzogatva fzm. ttrm, leszrm, szom, s a lben megfzm a cskokra vgott zldsgeket. Beleteszek egy babrlevelet, egy kanl ecetet s egy kvskanl cukrot. A zldsgek puhulsakor behabarom a tejfllel elkevert tojssrgval, s mg 5 percet rotyogtatom. Pirtott zsemlekockkkal tlalom.

 
ra
 
G-mail belp.
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Hnyan voltak az oldalon
Induls: 2008-07-30
 
Chat!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Na milyet?
Milyen bottal szeredsz a legjobban horgszni??
Milyennel?

Bojlis
Dugs
Teleszkpos
Feeder
Match
Spicc
Perget
Legyez
Harcsz
Raks
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Pelzer Baits

 //gyorihorgaszok.gportal.hu/portal/gyorihorgaszok/image/gallery/1251538161_59.jpg

 
Melyiket
Melyik halra horgszol a legszvesebben?

Ponty
Amur
Csuka
Busa
Comp
Keszeg flk
Sll
Harcsa flk
Balin
Mrna
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Naptr
2025. Janur
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Blue Fox

         http://www.haldorado.hu/photo.php?itemid=6525&w=200&h=200

 
Hogy tetszik az oldal
hogy tetszik?
Szerintetek milyen az oldal???

Nagyon sz!
kirly
j
elmegy...
Nem valami j!
Szar
Rosszab nem is lehetne mr!
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Rapala

http://www.fecapeca.hu/pics/rapala_wobbler/rapala-logoo.jpg

 
mekkor volt a legnagyobb??
mekkora volt ????

15 kg felett
12-14 kg
9-11 kg
6-8 kg
3-5 kg
1-2 kg
0-1 kg
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Vision Baits

http://www.finlaysanglingcentre.com/media_1_498_7531_format-medium/vision.jpg

 
Na melyik
Melyik?
Szerintetek melyik hal jobb?

csuka
sll
balin
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU