gyorihorgaszok
gyorihorgaszok
menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történeteink!
 
A bojlizás
 
Spro

http://www.szegi-sport.hu/logo/spro.gif

 
A feederezés
 
A pergetés
 
Gamakatsu

http://www.landbigfish.com/images/store/logos/Gamakatsu.gif

 
A Legyezés
 
A match horgászat
 
Dynamite Baits

http://www.carpediscount.fr/photos/marques/dynamitebaits.jpg

 
rablóhalazás
 
Halak horgászata
 
Storm

http://www.gamefishing.hu/pic_termekcsoport/77593013.jpg

 
Csalik
 
Műcsalik
 
Nutra Baits

http://www.baitfeedonline.co.uk/acatalog/nutrabaits.gif

 
Receptek
 
nagy pecás;)

http://sl.glitter-graphics.net/pub/323/323413jiurq4aqeb.gif

 
Linkjeink
 
Shimano

http://www.berguson.hu/grafik/Shimano-logo.jpg

 
időjárás éppen:

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/h_anim.gif

 
Receptek süllőből

http://www.nosalty.hu/files/recept_kepek/S%C3%BCll%C5%91%20z%C3%B6ld%20k%C3%A9regben%20s%C3%BCtve.jpg

http://img.haldorado.hu/foto/articles/tn/00013645_0400_0300.jpg

Fogasszeletek főzve

Hozzávalók:
75 dkg fogas színhús
4 dkg vaj
2 dl víz

A halszeleteket tűzálló tálba tesszük, sózzuk, ráöntjük a vizet, majd lefedve 4-5 perc alatt készre főzzük. Félidőben a halszeleteket vigyázva átforgatjuk. Olvasztott vajjal leöntve tálaljuk.

Fogasszeletek sajtmártással

Hozzávalók:
80 dkg fogas színhús
4 adag sajtmártás
4 dkg vaj
2 evőkanál fehérbor
3 evőkanál víz vagy hal alaplé
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál zsemlemorzsa

Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük a halszeleteket, ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét vagy a vizet. Sózzuk, borsozzuk, lefedve 4 percig pároljuk. Elkészítjük a sajtmártást, a hal fehérboros párolólevéből is adunk hozzá. A halszeletekről lecsurgatjuk a párolólét, majd bevonjuk a mártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, zsemlemorzsával, vajdarabkákat teszünk rá, majd 2-3 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot a sütőben.

Fogasszeletek tejszínes gombóccal

Hozzávalók:
80 dkg fogas színhús
20 dkg gomba
1 dl tejszín
10 dkg vaj
1 dl víz
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vöröshagyma
1 evőkanál zöldpetrezselyem
só, őrölt bors

Tűzálló tálban a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 dkg vajban 2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Hevítjük 5-6 percig, majd rátesszük a halszeleteket, a hal alaplét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk.

Tetejére szórjuk a liszttel összegyúrt vajat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, és 2-3 percig forraljuk.

Párolt fokhagymás fogas-filé

Hozzávalók:
70 dkg fogas-filé
4 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
5 adag vajas burgonya
1 db citrom
só, törött bors

Jénai tálba vajat és zúzott fokhagymát teszünk, 1,5 – 2 percig felforrósítjuk. Beletesszük a sózott, törött borssal meghintett halszeleteket. Felöntjük fehérborral és tejszínnel.

A mikrohullámú berendezésben közepes fokozaton 6-8 percig pároljuk.

A megpuhult halszeleteket saját párolólevükben, vajas-burgonya körettel tálaljuk. Adagonként 1 gerezd citrommal díszítjük.

Zöldséges forrázott fogas-filé

Hozzávalók:
70 dkg fogas-filé
40 dkg vegyes zöldség
1 db citrom leve
5 dkg gomba
1 csokor petrezselyem zöldje
só, babérlevél, bors

Mély jénai tál aljára helyezzük a tisztított, vékony méretre vágott vegyes zöldség felét, erre rétegezzük a sózott, borsozott halszeleteket. Tetejére halmozzuk a maradék zöldséget és a gombát. Citromlével meglocsoljuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Finomra vágott petrezselyem zölddel meghintjük, befedjük, a mikrohullámú berendezésben 8-10 percig főzzük. Saját levében, sós burgonyával tálaljuk.

 Süllőszelet magyarosan

Hozzávalók:
2 kg süllő
80 g zsír
250 g vöröshagyma
150 g zöldpaprika
60 g friss paradicsom
15 g fűszerpaprika

3 dl tejföl
1 dl fehérbor
20 g vaj
30 g zsír
30 g liszt

A halat kibelezzük, kifilézzük, a bőrt lefejtjük, a filéket enyhén besózzuk. A fejet, gerincet, uszonyokat, bőrt zsírban megpirított hagymával, apróra vágott zöldpaprikával, paradicsommal, fűszerpaprikával, sóval, 1 liter vízzel 0,5-1 órán át főzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt. Közben a halat kevés borban, megvajazott zsírpapírral lefedve, sütőben puhára pároljuk. Végül a fenti mártást zsírból és lisztből készült világos rántással berántjuk, majd azt átszűrve a megfőtt halszeletekre öntjük. Vajas, petrezselymes burgonyát vagy galuskát adunk mellé.

 Fogas Gundel módra

Hozzávalók:
1 kg leveles paraj
20 g vaj
150 g gomba
30 g vaj
só, bors
petrezselyem zöldje
1 tojás
a mártásból kimaradt 3 tojás fehérje
120 g zsemlemorzsa
150 g zsír vagy olaj
A Mornay- mártáshoz:
40 g vaj
30 liszt
3 dl tej
1 dl tejszín
3 tojássárgája
50 g reszelt sajt

szerecsendió
30 g reszelt sajt
20 g vaj
500 g burgonya

A parajt sós vízben, késhegynyi szódabikarbónával megfőzzük, leszűrjük, szűrőben átöblítjük, kinyomkodjuk, majd vajjal, borssal ízesítjük. A vékonyra szeletelt gombát vajban, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel puhára pároljuk, hogy levét elfője. A halat hat részre vágjuk, besózzuk, majd lisztbe, tojásba, morzsába forgatva forró zsírban kirántjuk. Egy nagy tálon szétterítjük az angolos parajt, erre helyezzük a rántott halat, tetejére elosztjuk a gombát, majd az egészet beborítjuk a Mornay-mártással, mely fenti anyagokból úgy készül, mint egy besamelmártás. Végül meghintjük reszelt sajttal, megöntözzük olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük. Ízletesebb és szebb lesz produkciónk, ha a tál szélét sütés előtt burgonyapéppel dresszírzsák segítségével körülspricceljük. Ehhez a burgonyát megfőzzük, áttörjük, 2 tojással és 20 g vajjal elkeverjük, és sóval, szerecsendióval ízesítjük.

 Tihanyi süllőszelet

Hozzávalók:
1,80 kg süllő
só, törött bors
10 g zselatin
30 g füstölt lazac
tárkonylevél
300 g halaszpik
salátalevelek
3 db kemény tojás
4 dl tartármártás
A franciasalátához:
250 g sárgarépa
200 g burgonya
100 g alma
100 g ecetes uborka
150 g zöldborsó
20 g mustár
só, bors
citromlé
A majonézmártáshoz:
3 db tojássárgája
1 db citrom leve

ecet
cayenne bors
5 dl olaj

A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó részekből (fej, gerinc, uszony, bőr) 3-4 dl hallevet főzünk. Közben a filékből a szálkát kihúzzuk, és úgy hajtogatjuk, hogy lehetőleg 12 egyforma háromszöget nyerjünk. A háromszögön kívül eső részeket levágjuk, vagy aláhajtogatjuk, és húsverővel gyengéden hozzáütögetjük. Ezután a filét gyengén besózzuk, enyhén megborsozzuk, és az alaplében puhára főzzük, majd ebben a levében lehűtjük. Közben elkészítjük a majonézmártást. Egy habüstbe vagy porcelántálba a tojássárgákat, sóval, pár csepp ecettel, kevés citromlével ízesítjük, majd habverővel történő erőteljes keverés mellett lassanként csurgatjuk hozzá folyamatosan az olajat. Ezzel a mártás fokozatosan sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, kevés citromlével hígítjuk, és addig folytatjuk a keverést, míg az olaj el nem fogy. Az így elkészített majonézt kétfelé osztjuk. Egyik feléhez hozzákeverjük a langyos hal alaplében feloldott zselatint (másik felét a franciasalátához fogjuk felhasználni). A franciasaláta készítéséhez a megtisztított, apró kockára vágott zöldséget sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lehűtjük. A héjában főtt burgonyát, a megtisztított almát és az uborkát szintén kockára vágjuk és a konzervzöldborsóval, a főtt zöldséggel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral, citromlével ízesítjük és összekeverjük az elkészített majonéz másik felével. A zselatinos majonézmártással bevonjuk a lecsurgatott hideg halat, amikor megdermed rajta, füstölt lazac és zöld tárkonylevél-csíkkal díszítjük. (Ha a bevonó mártás túl sűrű, olvasztott aszpikkal hígítjuk, ha túl híg és lefolyik a halról, még kevés zselatint adjunk hozzá.) Tálaláskor a halszeleteket franciasaláta-alapra helyezzük, kockára vágott aszpikkal, fejes saláta levelekkel és kemény tojás-gerezdekkel díszítjük. Külön tálban tartár-, zöld- vagy csíki mártást adunk hozzá..

 
Óra
 
G-mail belépő.
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hányan voltak az oldalon
Indulás: 2008-07-30
 
Chat!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Na milyet?
Milyen bottal szeredsz a legjobban horgászni??
Milyennel?

Bojlis
Dugós
Teleszkópos
Feeder
Match
Spicc
Pergető
Legyező
Harcsázó
Rakós
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Pelzer Baits

 //gyorihorgaszok.gportal.hu/portal/gyorihorgaszok/image/gallery/1251538161_59.jpg

 
Melyiket
Melyik halra horgászol a legszívesebben?

Ponty
Amur
Csuka
Busa
Compó
Keszeg félék
Süllő
Harcsa félék
Balin
Márna
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Blue Fox

         http://www.haldorado.hu/photo.php?itemid=6525&w=200&h=200

 
Hogy tetszik az oldal
hogy tetszik?
Szerintetek milyen az oldal???

Nagyon Ász!
király
elmegy...
Nem valami jó!
Szar
Rosszab nem is lehetne már!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Rapala

http://www.fecapeca.hu/pics/rapala_wobbler/rapala-logoo.jpg

 
mekkor volt a legnagyobb??
mekkora volt ????

15 kg felett
12-14 kg
9-11 kg
6-8 kg
3-5 kg
1-2 kg
0-1 kg
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vision Baits

http://www.finlaysanglingcentre.com/media_1_498_7531_format-medium/vision.jpg

 
Na melyik
Melyik?
Szerintetek melyik hal jobb?

csuka
süllő
balin
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?