gyorihorgaszok
gyorihorgaszok
menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történeteink!
 
A bojlizás
 
Spro

http://www.szegi-sport.hu/logo/spro.gif

 
A feederezés
 
A pergetés
 
Gamakatsu

http://www.landbigfish.com/images/store/logos/Gamakatsu.gif

 
A Legyezés
 
A match horgászat
 
Dynamite Baits

http://www.carpediscount.fr/photos/marques/dynamitebaits.jpg

 
rablóhalazás
 
Halak horgászata
 
Storm

http://www.gamefishing.hu/pic_termekcsoport/77593013.jpg

 
Csalik
 
Műcsalik
 
Nutra Baits

http://www.baitfeedonline.co.uk/acatalog/nutrabaits.gif

 
Receptek
 
nagy pecás;)

http://sl.glitter-graphics.net/pub/323/323413jiurq4aqeb.gif

 
Linkjeink
 
Shimano

http://www.berguson.hu/grafik/Shimano-logo.jpg

 
időjárás éppen:

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/h_anim.gif

 
Különleges hal receptek
Zöldséges halragu hollandi mártással

Hozzávalók:
60 dkg Szt. Péter halfilé
35 dkg zöld spárga
1 db citrom
20 dkg bébirépa
1 dl fehérbor
olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
só, bors

Hollandi mártáshoz:
4 tojássárgája
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 db citrom

A tojások sárgáit felverjük. A tejszínt vízgőz felett felforrósítjuk, beleöntjük a sárgákat, majd a vajat. Közben folyamatosan kevergetjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A halat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, az olajba beletesszük az egész fokhagymagerezdeket, hogy jobb ízt kapjon. A spárgát és a répát karikára vágjuk, a citromot meghámozzuk, szeleteljük és a hal mellé tesszük.
Amikor már egy kissé megpirult, felöntjük fehérborral és addig pároljuk, ameddig az alkohol el nem párolog. Amikor az étel elkészül a hollandi mártással leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Lepényhal currys zöldségraguval

Hozzávalók:

8 db lepényhalfilé a Rozmártól
2 db padlizsán
1 evőkanál zsír
4 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
só, bors,
2 evőkanál currypor
1 csokor petrezselyem
1 cikória
4 adag vadrízs

Egy serpenyőben zsírt hevítünk. A halat lisztben megforgatjuk, zsírban kisütjük, sütés közben sóval és fokhagymával ízesítjük - a zsírba 2 egész gerezd fokhagymát teszünk.

Közben 2 gerezd fokhagymát finomra vágunk, a paradicsomot és a padlizsánt felkockázzuk, és mikor a hal megsült, a visszamaradt zsíradékban összeforraljuk a zöldségeket, petrezselyemmel, curryvel és borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a leveleire szedett cikóriát.
A halat zöldségraguval és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Pangasius fokahgymás mártással

Hozzávalók:
4 szelet pangasiusfilé
1/ citrom leve és reszelt héja
só, bors
10 dkg liszt
50 dkg burgonya
15 dkg rokfort
kis maréknyi dióbél
2 evőkanál vaj
sütőpor

Mártáshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma

A burgonyát héjában megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, végül olajban kisütjük. Egy tűzálló tálra egymás mellé tesszük a főtt burgonyaszeleteket, rátesszük a helszeleteket, majd sóval borssal ízesítjük. A diót és a sajtot nagyobb derabokra vágjuk, rászórjuk a halra. A sütőpapírra vajat teszünk, a halat betakarjuk, vele, majd sütőben 180 fokra készre sütjük.
Egy serpenyőben a vajon megfuttatjuk a fokhagymaszeleteket, hozzáadjuk a citromlét, majd felöntjük tejszínnel és felforraljuk. Amikor az étel elkészült, leöntjük a tejszínes mártással.
Jó étvágyat!

Lazac-steak salátával

Hozzávalók:
4 szelet lazac-steak
só, bors
1 evőkanál őrölt curry
1 evőkanál vaj
1 dl fehérbor
sütőpapír
30 dkg leveles zöldsaláta vegyesen
1 kisebb papaja
1 fej lilahagyma
5 dkg olajbogyó (fekete, zöld vegyes)
10 dkg reszelt sajt

Egy serpenyőben forró olajon megforgatjuk a zellerleveleket és a szárat, majd beletesszük a lazacszeleteket, sóval, borssal ízesítjük. Zsírpapírra tesszük a vajat, az őrölt curryt és a koriandert, majd miután a halat megöntöztük borral, rátesszük a papírt és lefedjük.
A vegyes salátaleveleket egy tálra tesszük rászórjuk a felkarikázott lilahagymát, olajbogyót és a reszelt sajtot. A papaját meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a salátához adjuk. Amikor a hal elkészült, akkor a friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Horgászhal piros garnélával

Hozzávalók:
8 ördöghalszelet a Rozmártól
4 fej csiperkegomba
1 fej mogyoróhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl száraz fehérbor
4 db sült paprika
24 garnélarák
1 citrom
olívaolaj, só, bors

A garnélákat és a paprikákat ízesítés nélkül grillrácson meggrillezzük. A halszeleteket felforrósított olajban elkezdjük pirítani, egyelőre fűszerezés nélkül.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, majd a szeletekre vágott hagymát.
Együtt pároljuk őket, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is, kicsivel később a paradicsompürét. Elkeverjük, majd így pároljuk néhány pecig.
Felöntjük a fehérborral, hozzácsepegtetünk néhány csepp citromlevet, megsózzuk, meghintjük frissen őrolt borssal. Sült paprikával és garnélarákokkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Fogasszeletek fehérboros-gombás martással

Hozzávalók:
70 dkg fogas filé
10 dkg gomba
1 dl száraz fehérbor
1 dl olívaolaj
10 dkg liszt
só, őrölt bors
4-5 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 csomag újhagyma
1/2 citrom leve
2 db paradicsom a díszítéshez

A fogast kifilézzük, besózzuk, majd lisztben megforgatjuk. Egy srpenyőben forró olajban mindkét oldalát kisütjük, sütés közben sóval,borssal ízesítjük, majd súlyt helyezünk rá. A fokhagymát felszeleteljük, az újhagymát darabokra vágjuk és a hal mellé tesszük, végül kevés fehérborral megöntözzük, Mikor elkészült, akkor tálra tesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, majd felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Sóval és borssal ízesítjük, mellétesszük a maradék szeletekre vágott fokhagymát és újhagymát, majd belefacsarjuk a citrom levét. Az elkészült halat a gombás raguval tálaljuk. Paradicsommal és citromkarikával díszítjük.
Jó étvágyat!
Spárga lazaccal

Hozzávalók:
60 dkg zöld spárga
20 dkg füstölt lazac
majonéz
2 db főtt tojás
2 db csemege uborka
1 csokor petrezselyem zöldje
2 dl tejföl
1 db citrom
bors

A spárgát megpároljuk, beletekerjük a lazacszeletekbe.

A többi sprágát pürésítjük, majd egy tálban összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott petrezselyemmel, a főtt tojással, a finomra vágott ecetes uborkával és a tejföllel, majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és jól lehűtjük. Az így kapott salátát a lazacba tekert spárgával és citromkarikákkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Grillezett tonhalsaláta

Hozzávalók:
4 szelet vörös tonhal filé
4 db paradicsom
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 db római saláta
40 dkg zöldbab
40 dkg főtt burgonya
4 db főtt tojás
4 dkg szardella
só, bors
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöldje
2 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
olívaolaj

A halat grilltálcára tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, grillen megsütjük. Egy másik grilltálcára tesszük a zöldbabot, egy harmadikba pedig a főtt burgonyát és megsütjük őket.

Az elkészült halat apróra vágjuk, beletesszük a turmixgépbe a szardellval az olívabogyóval, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel, a főtt tojások sárgájával, a fokhagymával, a majonézzel és összeturmixoljuk.

A salátát tálra rendezzük, rátesszük a tumixolt masszát és az apróra vágott tojásfehérjéket. A salátát grillezett zöldbabbal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Lazac roston rákvajas tagliatellével

Hozzávalók:
80 dkg lazacfilé
só, bors, olívaolja
5 db folyami rák
2 csokor petrezselyem
50 dkg tagliatelle
10 dkg vaj
1 fej fokhagyma
5 cl konyak

A lazacszeleteket egyik oldalával vaj éa olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ráöntjük a konyakot, flambírozzuk. Sózzuk borsozzuk, reszelt és szeletelt fokhagymával ízesítjük.
Közben a rákot megtisztítjuk, félretesszük az ollóit is, és utóbbiakat a halszeletek mellé tesszük - kizárólag az íze miatt. Egy kevés vizet öntünk a halszeletek alá, csak ezután fordítjuk meg őket. Megpirítjuk a másik oldalukat is, korianderrel ízesítjük.
A halszeleteket kivesszük a mártásból, kivesszük az ollókat is, leszűrjük és beletesszük a rákhúst. Megpároljuk, végül hozzáadjuk az előzőleg kifőzött tásztát.
Jó étvágyat!

Tőkehalas káposztaragu

Hozzávalók:
20 dkg káposzta
20 dkg
tőkehal filé
10 dkg zöld kagyló
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
3 dl tejszín
3-4 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
1 db bagett
2 szem citrom
só, bors, borsikafű

A kockára vágott káposztát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott halat és a kagylót. Borsikafűvel, apróra vágott kaporral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, felöntjük tejszínnel és készre főzzük.
A bagettet kicsi kockákra vágjuk, ráöntjük az elkészült ragut.
Citromkarikákkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Gyömbéres sügér

Hozzávalók:
60 dkg filézett sügér
1 db kisebb cukkini
1 db póréhagyma
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj
só, bors
1 evőkanál koriander
sütőpor
2 evőkanál gyömbér
2 g fokhagyma
2 dl tejszín

A póréhagymát felkarikázzuk, egy tűzálló tálra tesszük, olívaolajjal alaposan meglocsoljuk. Rátesszük a halszeleteket, sóval borssal és korianderrel fűszerezzük, majd olívalolajjal és borral megöntözzük, a cukkiniszeletekkel betakarjuk. Egy nagyobb darab sütőpapírra tesszük a vajat és a gyömért, majd betakarjuk vele a halat. Sütőbe tesszük, 200 fokon készre sütjük.
Amikor elkészült, a visszamaradt zsiradékot felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a megmaradt, apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, majd sóval,, borssal ízesített mártást készítünk, amelyet a hal alá öntünk.
Jó étvágyat!
Tonhalas-cukkinis kagylótészta

Hozzávalók:
1 db póréhagyma
2 db bébicukkini
6-8 szem olívabogyó
1 fej hagyma
3 db szárított paradicsom
40 dkg tonhal
olívaolaj
1/2 citrom leve
só, bors
25 dkg kagylótészta
5 dkg parmezán

A tésztát kifőzzük. A póréhagymát olívaolajon egy kevés sóval megpirítjuk. A cukkinit kockára vágjuk, a hagymához adjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott halfilét, sóval, borssal ízesítjük.
A szárított paradicsomot apróra vágjuk, a halhoz adjuk, végül összeforgatjuk a főtt tésztával. Tálaláskor megöntözzük citromlével, parmezánt szórunk a tetejére.
Jó étvágyat!

Papírba párolt fogas-szelet zöldségágyon

Hozzávalók:
60 dkg fogas filé
olívaolaj
friss kapor
10 dkg vaj
2 db édeskömény-gumó
1 db szár zeller
1 db alma
1 db citrom
4 db hordó burgonya
2 db sárgarépa

Mártáshoz:
1 dl fehér szsáraz bor
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt

sütőpapir

A halszeletekekt besózzuk. A tűzálló tálat kibéleljük sütőpapírral, olívaolajjal megöntözzük, majd beletesszük a halszeleteket, az édesköményt, a zellerszárat, a cikkekre vágott almát, a vajat, végül citromlével megöntözzük. Ráhelyezüónk még egy sütőpapírt, összehajtogatva becsomagoljuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

Köretként vajon, kaporral párolt zöldégeket készítünk. A zöldségek után visszamaradt zsiradékot felöntjük tejszínnel és borral, megsózzuk, egy kevés lisztet szórunk bele. Az így kapott mártással leöntjük a zöldségeket és a halat.
Jó étvágyat!

Halfilé fűszeres krusztában sütve

Hozzávalók:
60 dkg tőkehal filé Hokifilé
60 dkg friss paraj
5 gerezd fokhagyma
1 db citrom
10 dkg liszt
kakukkfű
bazsalikom
olívaolaj
só, bors

A friss bazsalikomot és a kakukkfüvet apróra vágjuk, egy tányérra tesszük. A citromhéját ráreszeljük, majd összekeverjük a liszttel, sózzuk, borsozzuk. A halszeleteket megforgatjuk a fűszeres lisztben, forró olajban kisütjük.

A fokhagymát szeletekre vágjuk, egy másik serpenyőben olívaolajon lepirítjuk, majd megforgatjuk benne a csíkokra vágott parajt. Amikor a parajlevelek egy kicsit összeestek, akkor a hallal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!

Matjes hering

Hozzávalók:
40 dkg pácolt hagymás hering
1 tubus majonéz
1 üveg csemgeuborka
1 üveg cékla
2 db bagett
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor

A halat kivesszük a pácléből, leszedjük róla a hagymát, hosszában, vízszintesen kettévágjuk. Az uborkákat lereszeljük, összekeverjük a majonézzel, az összezúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, hogy krémet kapjunk.

A halakat meghintjük borssal és finomra vágott kaporral, majd megkenjük a krémmel. A krémmel megkent halakat feltekerjük. A kétszersültekre 1-1 szelet céklát teszünk, majd rárakjuk a haltekercseket. Citromkarikákkal díszítjük.
Jó étvágyat!

Citromos-mákos krumpli hallal

Hozzávalók:
2 db
pisztráng
80 dkg burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 ág rozmaring
mákolaj
1 evőkanál vajmák
5 dkg feta sajt
só, bors

A burgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk, vízben megfőzzük. A halat megtisztítjuk, olívaolajjal megöntözzük, sóval, borssal ízesítjük, és egy tűzálló tálba téve sütőben megsütjük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a mákolajat, majd pirítani kezdjük benne a főtt burgonyát. Közben hozzáadjuk a cikkekre vágott citromot. A fokhagymát apróra, a rozmaringot durvára vágjuk, majd a mákkal együtt a burgonyához adjuk, az egészet további 5 percig pirítjuk. A fetát felkockázzuk, majd a burgonyához keverjük.

Jó étvágyat!
Naphal nyárs mustáros-ruccolás burgonyapürével

Hozzávalók:
4 szelet naphalfilé
8 db szárított paradicsom
4 levél zsálya
só, citrom
1 db padlizsán
8 db koktélparadicsom
olívaolaj
4 adag burgonyapüré
20 dkg ruccola
2 evőkanál dijoni mustár

A halat és a padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, egymásra helyezzük, sóval és zsályalevelekkel ízesítjük, majd összehajtjuk és harmonikaszerűen meghajlítva fanyársra tűzzük. A nyárs végére rátesszük a koktélparadicsomot, a citromgerezdet és a szárított paradicsomot, majd egy serpenyőben kevé olívaolajon megsütjük, (grillrácson is megsüthetjük, de akkor tegyünk zsiradékot a halra.)

A burgonyapürét a hagymományos módon elkészítjük, majd összekeverjük az apróra vágott ruccolával és a mustárral. Az elkészült halnyársakat a ruccolás burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Zöldséges hal

Hozzávalók:
1 db póréhagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
4 szelet bacon szalonna
2 evőkanál olívaolaj
50 dkg tőkehal filé
3 babérlevél
2 dl fehérbor
bors, só
fokhagymasó
1 csomag zöld spárga
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt

A póréhagymát apróravágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajaon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott zellert és a csíkokra vágott bacon szalonnár, a vékony karikára vágott sárgarépát, majd fokhagymasóval, sóval, borssal babérlevéllel ízesítjük.
A halat kockákra vágjuk, és amikor már a répa is megpuhult, beletesszük a serpenyőbe, majd fehérborral felöntjük, hogy megpárolódjon. Ezután tesszük bele a zöld spárgát is. A tejfölt csomómentesen összekeverjük a liszttel, majd belekverjük a halas raguba.
Jó étvágyat!

Halas-rákos tésztafelfújt

Hozávalók:
1 db tonhal
15 dkg színes tészta
20 dkg csíperke
20 dkg 16/20 garnélarák
2 dl tej
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag újhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 db tojás
1 dl fehérbor
só, bors

A tésztát megfőzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A gombát cikkekre vágjuk, olívaolajon megpirítjuk. A tojásfehérjébe belekeverjük a főtt tésztát, a tonhalat a rákot, a pirított gombát, a tojássárgáját, a tej felét és a zsemlemorzsát. Egy formát kivajazunk, megötljük a tésztával, majd 180 fokos sütőben készre sütjük.

Mialatt a felfújt sül, az újhagymát karikára vágjuk, olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, tejjel és fehérborral felöntjük, egy kevés liszttel megszórjuk. Az elkészül halas-rákos felfújtat az újhagymás mártással leöntve tálaljuk.
Jó étvágyat!

Vörös sügér

Hozzávalók:
60 dkg vörös sügér filé
1 g sáfrány
15 dkg zsemlemorzsa
2 db narancs
1 cukkini
50 dkg újburgonya
3 evőkanál szezámmag
3 gerezd fokhagyma
1 db cirtom
2 evőkanál vaj
2 evőkanál méz
1 csokor petrezselyem
1 dl fehérbor
1 üveg olívabogyó
olívaolaj
só, bors

A burgonyát vízben megfőzzük. A citrom héját lereszeljük, összekeverjük apróra vágott petrezselyemmel, zsemlemorzsával, sóval és borssal, ebben megforgatjuk a halat, melyet ezután kevés olajban megsütünk.

A főtt burgonyát meghámozzuk, egy serpenyőben kevés vajon megforgatjuk, megszójuk friss petezselyemmel. Egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjjuk a varikára vágott cukkinit, megszórjuk szezámmaggal. A narancsot kifilézzük, rácsurgatjuk a ézet, megszórjuk sáfránnyal.

A halat félretesszük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a fokhagymát, majd megforgatjuk benne a cukkinit és a burgonyát. Hozzáadjuk a fehérbort, acitrom levét és az olívabogyót, bégül megszórjuk apróra vágott friss petezselyemmel. Tálaláskor a cukkinisburgonyás ragura tesszük a halat, és erre ráhalmozzuk a sáfrányos narancsfiléket.
Jó étvágyat!

 


Kardhal avokádós rizzsel

Hozzávalók:
4 szelet kardhal
30 dkg rizs
10 dkg fenyőmag
1 dl olívaolaj
só, bors
2 dl tejszín
2 dl fehérbor
1 csokor zellerlevél
1 db avokádó
1 db citrom
1 db lime
1 üveg napon szárított paradicsom olivalolajban eltéve

A rizst kifőzzük, a fenyőmagot megpirítjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd alaposan megsózzuk. Beletesszük a halszeleteket, majd aláöntjük a bor felét, és aikor átsült, félretesszük.

A hal után visszamaradt zsiradékon megforgatjuk a főtt rizst, hozzáaöntjük a tejszínt és a maradék bort. Egy mozsárban összetörjük a pirított fenyőmagot, a borsot, az apróra vágott zellerleveleket, majd a curry-t és a sót. Az így kapott fűszerörleménnyel megkenjük az elkészült halat.

A megmaradt fűszerekbe belekeverjük az avokadót, megcsepegtetjük citromlével, a rizshez adjuk, közben - ha még szükséges - bort és tejszínt öntünk alá. A szárított paradicsomot apró darabokra vágjuk, és az elkészült húsra szórjuk, amelyet az avókadós rizzsel tálalunk, lime gerezdekkel díszítünk.
Jó étvágyat!


Halall töltött sajtos káposzta

Hozzávalók:
1 fej káposzta
50 dkg bőrös fogas luxus
6 szelet köményes sajt
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
2 evőkanál petrezselyem
őrölt bors


A lisztet összekeverjük a hal füszerkeverékkel és a petrezselyemmel, majd ebben megforgatjuk a sajtszeleteket. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beletesszük a sajtot és a halt, majd a szeletekre vágott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet.

Egy keverőtálban a tejszínt a tojásokkal habosra verjük. Egy tűzálló tálat kibélelünk a leforráott káposztalevelekkel, ráöntjük a felvert tojást, ráhalmozzuk a másik serpenyő tartalmát, lefedjük, 180 fokos sütőben készre sütjük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a petrezselymet, sóval ízesítjük, felöntjük fehérborral és tejszínnel. Forralás után ezzel a mártással leöntve tálaljuk az elkészült káposztás halat.
Jó étvágyat!


Bundázott hal sörös rizzsel

Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal
1 dl sör
2 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só, bors, olaj
zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma
főtt vadrizs

A halszeleteket alaposan besózzuk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Pár csepp olajon sütni kezdük, férehúzzuk, mellétesszük a főtt rizst. A fokhagymát felszeleteljük, a halra tesszük, közben olívaolajjal locsolgatjuk, majd amikor elkészült, félretesszük.

A rizs mellé, a hal helyére tesszük a cukrot, karamellizáljuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a sört, megkevrjük, megszórjuk petrezselyemmel, felöntjük tejszínnel. Ha szükséges, akkor sóval, borssal ízesítjük. Összeforralás után a halat a tejszínes rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!

Részeges hal

Hozzávalók:
4 szelet ponty
20 dkg vargánya
5 dkg liszt
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
1 fej vöröshagyma
1 dl rosé bor
1 evőkanál mustár
friss koriander

A halszeleteket alaposan besózzuk, majd megorgatjuk lisztben. Serpenyőben kevés olajon megsütjük a halat, aláöntjük a bort, hozzáadjuk a citromhéjat. Amikor elkészült, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, még egy kevés olívaolajat, a cikkekre vágott gombát, egy csipet borssal ízesítjük. Amikor már barnára pirultak, hozzáadjuk a mustárt, majd a bort és a friss korianert. Az elkészült gombás ragut a hallal tálaljuk, mellé citromkarikákat teszünk.
Jó étvágyat!

 

 
Óra
 
G-mail belépő.
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hányan voltak az oldalon
Indulás: 2008-07-30
 
Chat!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Na milyet?
Milyen bottal szeredsz a legjobban horgászni??
Milyennel?

Bojlis
Dugós
Teleszkópos
Feeder
Match
Spicc
Pergető
Legyező
Harcsázó
Rakós
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Pelzer Baits

 //gyorihorgaszok.gportal.hu/portal/gyorihorgaszok/image/gallery/1251538161_59.jpg

 
Melyiket
Melyik halra horgászol a legszívesebben?

Ponty
Amur
Csuka
Busa
Compó
Keszeg félék
Süllő
Harcsa félék
Balin
Márna
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Blue Fox

         http://www.haldorado.hu/photo.php?itemid=6525&w=200&h=200

 
Hogy tetszik az oldal
hogy tetszik?
Szerintetek milyen az oldal???

Nagyon Ász!
király
elmegy...
Nem valami jó!
Szar
Rosszab nem is lehetne már!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Rapala

http://www.fecapeca.hu/pics/rapala_wobbler/rapala-logoo.jpg

 
mekkor volt a legnagyobb??
mekkora volt ????

15 kg felett
12-14 kg
9-11 kg
6-8 kg
3-5 kg
1-2 kg
0-1 kg
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vision Baits

http://www.finlaysanglingcentre.com/media_1_498_7531_format-medium/vision.jpg

 
Na melyik
Melyik?
Szerintetek melyik hal jobb?

csuka
süllő
balin
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal