gyorihorgaszok
gyorihorgaszok
men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Trtneteink!
 
A bojlizs
 
Spro

http://www.szegi-sport.hu/logo/spro.gif

 
A feederezs
 
A pergets
 
Gamakatsu

http://www.landbigfish.com/images/store/logos/Gamakatsu.gif

 
A Legyezs
 
A match horgszat
 
Dynamite Baits

http://www.carpediscount.fr/photos/marques/dynamitebaits.jpg

 
rablhalazs
 
Halak horgszata
 
Storm

http://www.gamefishing.hu/pic_termekcsoport/77593013.jpg

 
Csalik
 
Mcsalik
 
Nutra Baits

http://www.baitfeedonline.co.uk/acatalog/nutrabaits.gif

 
Receptek
 
nagy pecs;)

http://sl.glitter-graphics.net/pub/323/323413jiurq4aqeb.gif

 
Linkjeink
 
Shimano

http://www.berguson.hu/grafik/Shimano-logo.jpg

 
idjrs ppen:

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/h_anim.gif

 
Ftelek


http://www.volgyetterem.hu/images/food/17.jpg

 


 

Cukknivel tlttt pisztrng

Hozzvalk: 4 db 250 g-os pisztrng, 250 g zsenge cukkni, 50 g reszelt kemny sajt, 50 g vaj, 1 kis fej hagyma, 1 tojs,1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 30 g zsemlemorzsa, 2 evkanl, olaj, s, bors.
Elksztse: A megtiszttott halat megmossuk, lecsepegtetjk, egszen a farkig felvgjuk a has nylst (a feje
marad), hogy knyvszer- en kinyithassuk. Kiemeljk a gerinct, s kiss beszzuk. 2 evkanl olajon megfonnyasztjuk a vkonyra felkarikzott hagymt, hozzadjuk a zzott fokhagymt, a vgott petrezselymet s a megmosott - nem hmozott-, legyalult, uborka nagysg cukkniket. zls szerint szzuk, borsozzuk, fed alatt 10 percig, lass tzn proljuk. Ha kihlt, hozzadjuk a reszelt sajtot, a tojst, s lazn sszedolgozzuk. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintnk zsemlemorzsval. Az elksztett, kitertett pisztrngokra arnyosan elosztjuk a cukkni-tltelket, s kivtelesen nem hosszban, hanem szltben ketthajtjuk, kiss le- nyomkodjuk (a farok lesz alul a legyez, a fej fell a "rafinria"), egyms mell lerakjuk a tlba, meglocsoljuk a maradk, felolvasztott vajjal, meghintjk kevs sval s borssal, valamint a maradk zsemlemorzsval. Elmelegtett, forr stben (200 C) kb. 20 percig stjk. A sttlban azonnal tlaljuk. Citromkarikval, paradicsommal, petrezselyemmel dszthetjk. Vajas burgonyt vagy burgonyaprt knljunk mell.

Fokhagyms pisztrng

Hozzvalk: 1000 g pisztrng (5 db), 80 g liszt, 200 g vaj, 30 g s, 2 dl tolaj, 80 g fokhagyma, 5 adag vajas burgonya.
Elksztse: A pisztrngot megtiszttjuk, bels rszeit eltvoltjuk, sval zestjk. Vajat felforrstunk, zzott
fokhagymt adunk hozz, s a megtlalt halakra ntjk. Vajas burgonyval tlaljuk.

Grillezett pisztrng

Hozzvalk: 4 pisztrng megtiszttva (kb. 25 dkg-osak; friss makrlbl is kszthetjk), s, 6 evkanl olvasztott vaj, 1-2 gerezd zzott fokhagyma, 1 friss zld chili paprika kimagozva s felaprtva (vagy 1 kiskanl konzerv darlt chili), dinyi friss gymbr finomra vgva, 1-1 kiskanl kmnymag, gram masala s rlt kmny, 1 citromfinomra reszelt hja, 2 citrom leve, koriandergak s citromkarikk a dsztshez.
Elksztse: les kssel vatosan hrom nem tl mly, tls bevgst ejtnk a pisztrngok mindkt oldaln.
Fszerezzk, majd egy enyhn kizsrozott serpenybe tesszk ket. Egy kismret lbosban lass tzn megolvasztjuk a vajat, hozzadjuk a fokhagymt, a chili paprikt, a gymbrt valamint a fszereket, s nagyon vatosan, llandan kevergetve fl percig stjk. Levesszk a lbost a tzrl, s a keverkhez adjuk a citromhjat s a citromlevet. A keverk felt a pisztrngokra kanalazzuk, s kzepesen meleg grillstben 5-8 percig stjk, amg egyik oldaluk teljesen tsl. Ezutn megfordtjuk ket, rntjk a maradk keverket, s tovbbi 5-8 percig stjk, idnknt megkenegetve a lvel. Az elkszlt pisztrngokat elrendezzk egy elmelegtett tlalednyen, rjuk kanalazzuk a citromos lt, s koriandergakkal, valamint citromkarikkkal dsztjk. Forrn tlaljuk.

Tlttt pisztrng

Hozzvalk: 4 db 200-250 g-os pisztrng, 100 g fstlt lazac, 100 g vaj, 2 db tojs, 1 csokor petrezselyem, 1 db citrom, kb. 1 l tej, liszt, s, bors, 1 dl szraz fehrbor.
Elksztse: A pisztrngokat megtiszttjuk, megmossuk, szrazra trljk, egy nagyobb tlba vagy hibtlan zomnc
tepsibe egyms mell fektetjk ket, beszzuk, borsozzuk, lentjk annyi tejjel, hogy ellepje, s legalbb 1 rig pihentetjk. Lecsepegtetjk, szrazra trljk; a lazacot s a petrezselymet aprra vgjuk, megtltjk vele a halakhasregt, s bevarrjuk. Lisztbe, felvert tojsba forgatjuk, s egy nagyobb serpenyben a felhevtett vajon mindktoldalukon hirtelen elstjk. vatosan fordtsuk meg, trkenyek! Meglocsoljuk a borral, nhny csepp tszrt citromlvel, s mrskelt tzn, fed alatt puhra proljuk, rvid lre stjk. vatosan - kt stlapttal - elmelegtett tlra cssztatjuk a pisztrngokat, s sajt levkkel meglocsoljuk. Saltalevelekkel, citromkarikkkal  dsztjk. Azonnal tlaljuk.

Kvn slt pisztrng

Igen lvezetes a kvn slt pisztrng is.
Elksztse: A halakat megtiszttjuk, flbehastjuk, de nem szzuk meg. Nagy, lapos kveket megmossuk, s egymsra
tesznk, majd tzet rakunk fljk. Egy csupor vzbe st, felaprtott fstlt szalonnt, pirospaprikt tesznk,felforraljuk, majd flretesszk. Ha a kvek elg forrak, a parazsat flrehzzuk. A kveket elrendezzk s leseperjk, majd egy kis szalonnadarabkval megdrzsljk, hogy a hal ne sljn a khz. A halszeleteket a forr kvekre fektetve stjk meg. Ha ksz, falatonknt a meleg papriks lbe mrtogatva zleljk. A beszott pisztrngot vajjal meglocsolva stbe tesszk, s ha flig ksz, tejfllel s fehrborral meglocsolva kszre proljuk.

Megjegyzs: Ms hegyi folybeli halakat is elkszthetnk ilyen mdon. A kvn slt pisztrng kedvenc csemegje a sebes-krsi pisztrnghorgszoknak.

Pisztrng alufliban

Hozzvalk: 6 szemlyre: 6 db 25-30 dkg-os pisztrng, 8 dkg vaj, 3 dkg liszt, s.
Elksztse: A megtiszttott pisztrngot sval kvl-bell bedrzsljk. Az aluflit vajjal bekenjk, liszttel
meghintjk, s becsomagoljuk a pisztrngot. Tepsiben kzepes tzn mintegy 20 percig stjk. Tetszs szerinti krettel, mrtssal tlaljuk.

Pisztrng fzve

Hozzvalk: 1,2 kg pisztrng, 10 dkg vaj, 1 db citrom, s.
Elksztse: A kellen megtiszttott pisztrngot felbontjuk, s forr ss vzben megfzzk, majd olvasztott vajjal
meglocsoljuk. Citromszeletekkel dsztve, petrezselymes jburgonyval kml telknt is tlalhatjuk.

Pisztrng rntva

Hozzvalk: 6 szemlyre: 1,2 kg pisztrng, 20 dkg zsr, 5 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojs, 2 dkg s s kret.
Elksztse: A pisztrngokat megpucoljuk, belsejket kitiszttjuk, s sval bedrzsljk. Fl rn t, llni
hagyjuk a sban, utna konyharuhval szrazra trljk. Lbasban zsrt vagy olajat melegtnk. A pisztrngokat lisztben, felvert tojsban s zsemlemorzsban megforgatjuk s kistjk. A kisebb pisztrngokat gy hajtjuk ssze,hogy a farkukat a szjukba akasztjuk, s gy is stjk ki. Hasbburgonyval tlaljuk.

Sonkval tlttt pisztrng

Hozzvalk: 4 kzepes nagysg pisztrng, 4 szelet sonka, 10 dkg vaj, s, 1 csokor petrezselyem.
Elksztse: A megtiszttott pisztrngokat kvl-bell megszzuk, hasukba egy-egy szelet sonkt tesznk, s
fogvjval a nylst sszetzzk. Alaposan kivajazott tzll tlba fektetjk, vajjal j vastagon bedrzsljk, alntnk egy kis vizet, s szp lassan stjk, kzben lapttal megfordtjuk, hogy mindkt oldaluk aranysrga legyen. Ftt burgonyval, citrommal tlaljuk, s az egszet az aprra vgott petrezselyemmel megszrjuk.

Csuka erdlyiesen

Hozzvalk: 6 szemlyre: 2 kg csuka, 6 db tojs, 1 csomag petrezselyemzldje, 6 dkg vaj, tartrmrts, s.
Elksztse: A ktujjnyi szlesre darabolt megtiszttott csukt szzuk, megfzzk, s forr tlra rakjuk. Ezutn
nhny tojst kemnyre fznk, klnvlasztjuk a fehrjt s a srgjt, s ezzel a halat krlrakjuk, majd petrezselyem zldjt szrunk r. Pirtott vajjal lentjk, tartrmrtst adunk hozz.

Csukaprklt

Hozzvalk: 1,2 kg konyhaksz csuka, s, 2 vrshagyma, 1 zldpaprika, 6-7 evkanl olaj, 1 kiskanl pirospaprika, 1 babrlevl, 2 gerezd fokhagyma, fl mokkskanl rlt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkskanl telzest por, cseresznyepaprika krm, rlt kmnymag.
Elksztse: A megtiszttott csukt ktujjnyi vastag szeletekre vgjuk s beszzuk. A hagymt megtiszttjuk, a
paprikt kicsumzzuk, mindkettt aprra vgjuk s bogrcsban vagy lbasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikval megszrjuk, 2-2,5 dl. vzzel flntjk. Amint flforrt, a haldarabokat belerakjuk. A babrlevelet meg a zzott fokhagymt beleszrjuk, megborsozzuk. A flaprtott paradicsom, telzest por, cseresznyepaprika krm meg kmnymag is belekerl. Annyi vizet ntnk r, amennyi majdnem ellepi. Kis lngon, lefdve, tbbszr megkeverve kb. 30 perc alatt megproljuk. Kretnek jfle trs csusza illik hozz.
Elksztsi id: 1 ra

Csuka rntva

Hozzvalk: 6 szemlyre: 2 kg csuka, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 g trtt bors, 2 db tojs, 5 dkg liszt, 12 dkg zsr, kret, tartrmrts, s.
Elksztse: A halat megtiszttjuk, irdaljuk, 2-3 ujjnyi szles szeletekre vgjuk, beszzuk, s egy rn t, llni
hagyjuk. Ezutn trtt borsot hintnk r, lisztben, tojsban, majd zsemlemorzsban megforgatjuk, forr olajban vagy zsrban srgra stjk. Zsrban slt burgonyval, tartrmrtssal tlaljuk.

Csuka stve

Hozzvalk: 6 szemlyre: 2 kg csuka, 10 dkg fstlt szalonna, 5 dkg zsr, kret, tartrmrts, s.
Elksztse: A halat megtisztogatjuk, megmossuk, belsejt eltvoltjuk, irdaljuk, megszzuk, s megtrljk, vkony
szalonnacskokkal mindkt oldaln megtzdeljk. A tepsibe zsrt tesznk, majd belehelyezzk a halat, s kzepes tznl sttsrgra stjk. Szalmaburgonyval, tartrmrtssal tlaljuk.

Csuka tormsan

Hozzvalk: 6 szemlyre: 1,5 kg-os csuka, 1I5 dkg srgarpa, 10 dkg petrezselyemgykr, 10 dkg vrshagyma, 2 dl tejfl, 5 dkg vaj, 4 g trtt bors, s, 30 dkg torma, kret.
Elksztse: A megtiszttott halat irdaljuk. Halfz ednyben az aprra vgott gykrzldsget, az sszevgott
vrshagymt trtt borssal s sval fszerezzk, s felfzzk. Amikor a forrals kvetkeztben a zldsgfle megpuhult, beletesszk a csukt, s mintegy 25 percen t kzepesen forralva puhra fzzk. Reszelt tormt tejfllel elkevernk, feleresztjk a hal levvel, forr vajat ntnk a tlon elhelyezett halra. Prolt rizzsel tlaljuk.

Dival tlttt csuka

Hozzvalk: 1 konyhaksz csuka (kb. 1 kg), 2 bris, 2 tojs, s, rlt fehr bors, 15 dkg di, 3-4 evkanl olaj.
Elksztse: A halat lepikkelyezzk, a fejt levgjuk. Utna a hal trzst megmossuk, leszrogatjuk, deszkra
fektetjk, a farkt levgjuk. A gerinct meg a szlkit gy tvoltjuk el, hogy a kt fil egyben maradjon, gy lehet szpen tlteni. A halcsontokrl a hst lefaragjuk. A csukt kitertjk, s lapjban annyit vgunk le belle, hogy egyforma vastagsg maradjon. A lees s a flretett halhst merl-mixerrel flaprtjuk. A brisokat vzbe ztatjuk, kifacsarva a halhoz adjuk. A tojsokat beledolgozzuk, megszzuk, megborsozzuk. A dit leforrzzuk, hogy vkony, barna hjt lehzhassuk, majd aprra vgva az elzekhez adjuk. Egyenletesen a csukba tltjk, s a halat eredeti formjra visszahajtjuk. Zsineggel sszektjk, megolajozott tepsibe rakjuk. A maradk olajjal meglocsolva, egy kevs vizet alntve, elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 C, lgkeverses stben 160 C) kb. 35 percig stjk. A tepsibl kivve nhny percig pihentetjk, majd flszeletelve, levvel meglocsolva tlaljuk.

Fokhagyms csuka

Hozzvalk: 1-1.5 kg csuka(vagy brmilyen ms szlks hal), 4 gerezd fokhagyma, 1 kg. pirospaprika, 3 ek. liszt, 1 dl olaj, s.
Elksztse: A halat megtiszttjuk, s srn beirdaljuk. Megszzuk, borsozzuk s forr olajban, vagy roston
ropogsra stjk. Ezutn a zzott fokhagymval bedrzsljk. Hasbburgonyval s paradicsomsaltval tlaljuk.

Ftt csuka

Hozzvalk: 10 szemlyre: Csuka brutt 10 kg, vagy csukasznhs 4,8 kg, petrezselyemgykr 800 g, vrshagyma 150 g, konyhas 100 g, egsz bors 5 g, babrlevl 1 g, hgtott eceteszencia 2 dl vagy trkonyecet 2 dl.
Elksztse: A csuka hideg konyhai felhasznlsa ltalban ma mg szokatlan, de jabban a fehr hs halak hinya
miatt gyakrabban hasznljuk fel. A hsa szebb, rugalmasabb, fehrebb, knnyebben szeletelhet, mint a fogas sll. Htrnya, hogy szlks, ppen ezrt nagyobb gondot kell fordtani a szlktlantsra.

Kposzts csuka

Hozzvalk: 6 szemlyre: 1 ktkils csuka, 1 kg savany kposzta, 1 nagyobb fej vrshagyma, 8 dkg zsr vagy olaj, 2 ppozott evkanl liszt (kb. 5 dkg), 1-2 teskanl (kb. 1 dkg) pirospaprika, 3 dl tejfl, s.
Elksztse: A csukt megtiszttjuk, a fejt s a farkt levgjuk, keresztben 2 cm-es szeletekre vgjuk. A fejet s
a farkat az aprra vgott hagymval megfzzk, majd tszurjk, ttrjk, s ebben a lben proljuk meg a kposztt. amikor a kposzta nagyjbl mr puhra proldott, az enyhn beszott halszeleteket papriks lisztbe forgatjuk, s forr zsrban vagy olajban mindkt oldaln megstjk. Ha a kposzta elg ss, de nem akarjuk kiztatni, a halat egszen gyengn, vagy egyltaln ne szzuk. Egy magasabb fal tepsibe letertjk a megprolt kposzta felt, lerakjuk r a megsttt halszeleteket, rtertjk a kposzta msik felt, rntjk a visszamaradt zsiradkot, meglocsoljuk tejfllel s elmelegtett, forr stben mg tizent percig stjk. Kszlhet a kposzts csuka gy is, hogy kevs zsiradkon 4-5 kockacukrot pirtunk, ebbe tesszk a hideg vzben kiztatott s jl kicsavart kposztt, s a lbl keveset hozzadva puhra proljuk. A megtiszttott halat, amelynek a fejt s farkt levgjuk, egszben hagyjuk, az oldalt beirdaljuk, s minden vgsba egy csps paprikval meghintett, vkony, fstltszalonna-cskot tesznk. A hal belsejt megtltjk prolt kposztval, az edny aljra kevs kposztalevet ntnk, eltertjk benne a kposzta felt, rfektetjk a halat, krberakjuk a maradk kposztval, meglocsoljuk tejfllel, s elmelegtett, forr stben kb. fl ra alatt megstjk.

Pcolt csuka rntva

Hozzvalk: 6 szemlyre: 2 kg csuka, 1 dl ecet, 2 db babrlevl, 10 dkg vrshagyma, 1 dkg bors, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 db tojs, 12 dkg zsr.
Elksztse: A megtiszttott halat 3-4 rn t, llni hagyjuk ecetet, babrlevelet, vrshagymaszeleteket, st,
borsot tartalmaz pclben. Pcols utn kistjk (mint a csuka rntva elksztsi mdnl).

Szkely torms csuka

Hozzvalk: 1 kzepes csuka (1,5 -2 kg), 1 szl torma, 2 fej vrshagyma, 1 srgarpa, 2 petrezselyemgykr, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 evkanl liszt, szemes bors, s.
Elksztse: A megtiszttott csukt alaposan beszzuk, s llni hagyjuk. A vrshagymt s a vegyes zldsget
felszeleteljk, s ss vzben flpuhra fzzk. Beletesszk a halat, s nhny szem egsz borsot. Lass tzn addig fzzk, mg a hal megpuhul, akkor a halat szrkanllal tlra tesszk, s melegen tartjuk. Teflonednyben az olvasztott vajra tesszk a reszelt tormt, meghintjk a liszttel, majd felntjk a hal fzlevvel. Mrts srsgre forraljuk, s a halra ntve tlaljuk.

Fliban slt csuka

Hozzvalk: 4 szemlyre: 1,2 kg-os megtiszttott csuka, 5 dkg szalonna, 6 szardella, kevs olaj, s, bors.
A mrtshoz: 3 dl majonz, 1 evkanl mustr, 1 evkanl finomra vgott kapribogy s ecetes uborka vegyesen, 1
evkanl petrezselyemzld s majornna fele-fele arnyban, 1/2 evkanl szardellapaszta, 1 csipetnyi trtt bors.
Elksztse: A csukt kibelezzk, a brt lehzzuk. Szalonnval megtzdeljk, olajjal, sval, borssal bedrzsljk.
Zsrpaprba vagy fliba csavarjuk, s forr stben megstjk. Ha ksz, kivesszk a flibl, elmelegtett tlra helyezzk, s a sajt levvel meglocsoljuk. A megadott hozzvalkbl jl kikevert mrtst ksztnk, s kln mrtsos csszben a hallal egytt tlaljuk.

Prolt csuka gombval

Elksztse: Belezznk ki s tiszttsunk meg egy 2 kg-os csukt, gondosan mossuk meg, minden rszt drzsljk be sval s borssal, majd helyezzk egy olyan halas-tlba, amely az alrakott apr, fehr csiperkegomba ggyal egytt a hal mretnek megfelel. ntsk fel 2 dl sherryvel s vilgos borjhslvel, szrjuk meg 15 deknyi aprra vgott vajjal. Rakjuk forr stbe, 30 percen keresztl sssk, ne fedjk le, gyakran ntsk fl, hogy ne szradjon ki. A sts vgn a csuknak szp aranysznv kell vlnia. Tegyk a halat egy tlal tlra, rakjuk krl megszrtott csiperkegombval s tartsuk melegen. A stben maradt lt ntsk egy serpenybe, s fzzk gyorsan a felre. Adjunk hozz 2 dl friss tejsznt, ismt forraljuk fel, majd vegyk le a tzrl, keverjnk hozz 15 dkg vajat apr darabokban s 4 dcl konyakot. zleljk meg, esetleg szzuk, borsozzuk jra, majd ntsk ezt az elefntcsont szn mrtst a csukra.
Megjegyzs: Bjti tel esetn a borjhsleves ugyanannyi mennyisg sr hal lvel helyettesthet. A rvid lben
slt csukt klnbz mrtsokkal tlalhatjuk: hollandi mrts, vajas mrts, ravigote mrts stb.

Dis rntott ponty

Hozzvalk: 60 dkg pontyfil, 4 dkg liszt, 2 tojs, 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg di, s, olaj a stshez.
Elksztse: A gerinccsontrl levlasztott pontyfilt millimterenknti bevagdosssal szlktlantjuk, s 3-4 cm
szles szeletekre vgjuk. A halszeleteket szzuk, lisztbe, tojsba, s darlt dival elkevert morzsba bundzzuk. B, forr olajban pirosra stjk. Majonzes burgonyasaltval, citromszeletekkel dsztve tlaljuk.

Fehrboros pontyszeletek

Hozzvalk: 4-6 szemlyre: 1 kg filzett pontyszelet, 2 dl szraz fehrbor, 2 dl hsleves (lehet kockbl is), 2 srgarpa, 1 fehrrpa, 1 kisebb zellergum, 1 hagyma, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg vaj, 2 teskanl mustr, 1-2 mokkskanl fehr bors, 2 csapott evkanl liszt, 1-2 babrlevl, s.
Elksztse: A szlkktl megszabadtott halszeleteket beszzuk, s kb. fl rig, llni hagyjuk. Kzben a vaj
elvel kikenjk a tepsit vagy a tzll tlat, eltertjk benne a megtiszttott s egszen vkony karikkra vgott zldsgeket, s az ugyancsak vkonyan felkarikzott hagymt. Meghintjk borssal s beletesszk a babrlevelet is. A mustrt elkeverjk a borral s a hslevessel, s rntjk a zldsgekre. A zldsggyon elrendezzk a halszeleteket, betertjk a felszeletelt gombval, befedjk s elmelegtett, kzepesen forr stben nagyjbl 45 percig stjk. A fedt vagy a flit levve a halszeleteket kivesszk, s arra a tlra rendezzk, amelyen majd tlalni akarjuk. A levt vilgos, vajas rntssal besrtjk. A zldsget - hogy simbb mrtst kapjunk - t is trhetjk, de eltte szedjk ki belle a babrleveleket. Forr vajban megforgatott petrezselymes, egszben ftt, kisebb burgonykkal tlaljuk.

Gombs pontyfil

Hozzvalk: Kb. 1 kg halfil, 2 evkanl olaj, 25 dkg gomba, 1 kvskanl liszt, 1 dl tejszn, s, bors,pirospaprika, 1 csokor aprra vgott petrezselyem.
Elksztse: A megmosott halfilt szzuk be. Tegyk a halat egy tzll tlba, ntsk r az olajt s mikrban
sssk letakarva 15 percen keresztl. Az sszevgott gombt s petrezselymet egy kis tlban proljuk 8 percig. Fszerezzk sval, s 1 kvskanl liszttel hintsk meg, a tejsznnel engedjk fel s keverjk jl el. Ezt a mrtst ntsk a halra, szrjuk meg petrezselyemmel s pirospaprikval. 4 percig takars nlkl sssk tovbb.

Tlals eltt pihentessk 5 percig. Slt burgonyval, vagy rizzsel tlaljuk.

Lecss ponty

Hozzvalk: 60 dkg pontyfil, s zls szerint, 8 dkg liszt, 4 csapott kiskanl pirospaprika, 1 mokkskanl rlt bors, 6 evkanl olaj, 8-10 dkg fstlt szalonna, 1 vrshagyma, 5-6 hsos zldpaprika, 8 kzepes paradicsom.
Elksztse: A pontyfilt brzzk, 4 egyforma szeletre vgjuk, megszzuk. A lisztet pirospaprikval s borssal
fszerezzk. A halat beleforgatjuk, majd olajban oldalanknt 3-4 percig stjk. Lecspgtetve flretesszk. A szalonnt kis kockkra, a megtiszttott vrshagymt finomra vgjuk. A paprikt kicsumzzuk, a paradicsom szrt kimetsszk, majd mindkett hst nagyobb kockkra daraboljuk. A halsts utn marad olajban a szalonnt kiolvasztjuk, s a hagymt megpirtjuk benne. A maradk pirospaprikval meghintjk, majd a paprikt s a paradicsomot beleforgatjuk. Kevergetve 20 percig stjk, kzben megszzuk. Amikor ksz, a slt halat belerakjuk, lefedjk, s pp csak 3-4 percig hagyjuk a tzn, hogy a ponty tforrsodjon. Stben is megmelegthetjk. Kszthetjk konzerv vagy hzilag eltett lecsbl is, amihez a szalonns-hagyms alapot ne feledjk el, kivve, ha ppen fogykrzunk. A lecss pontybl pr perc alatt magyaros pontyot kszthetnk, ami fleg akkor praktikus, ha az elbbibl marad. Ilyenkor a ksz lecsba karikkra vgott, b olajban arany barnra slt burgonyt kevernk, s gy tlaljuk az tforrstott hallal a tetejn. Elksztsi id: 55 perc.

 
ra
 
G-mail belp.
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Hnyan voltak az oldalon
Induls: 2008-07-30
 
Chat!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Na milyet?
Milyen bottal szeredsz a legjobban horgszni??
Milyennel?

Bojlis
Dugs
Teleszkpos
Feeder
Match
Spicc
Perget
Legyez
Harcsz
Raks
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Pelzer Baits

 //gyorihorgaszok.gportal.hu/portal/gyorihorgaszok/image/gallery/1251538161_59.jpg

 
Melyiket
Melyik halra horgszol a legszvesebben?

Ponty
Amur
Csuka
Busa
Comp
Keszeg flk
Sll
Harcsa flk
Balin
Mrna
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Naptr
2023. Oktber
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Blue Fox

         http://www.haldorado.hu/photo.php?itemid=6525&w=200&h=200

 
Hogy tetszik az oldal
hogy tetszik?
Szerintetek milyen az oldal???

Nagyon sz!
kirly
j
elmegy...
Nem valami j!
Szar
Rosszab nem is lehetne mr!
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Rapala

http://www.fecapeca.hu/pics/rapala_wobbler/rapala-logoo.jpg

 
mekkor volt a legnagyobb??
mekkora volt ????

15 kg felett
12-14 kg
9-11 kg
6-8 kg
3-5 kg
1-2 kg
0-1 kg
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Vision Baits

http://www.finlaysanglingcentre.com/media_1_498_7531_format-medium/vision.jpg

 
Na melyik
Melyik?
Szerintetek melyik hal jobb?

csuka
sll
balin
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!