gyorihorgaszok
gyorihorgaszok
men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Trtneteink!
 
A bojlizs
 
Spro

http://www.szegi-sport.hu/logo/spro.gif

 
A feederezs
 
A pergets
 
Gamakatsu

http://www.landbigfish.com/images/store/logos/Gamakatsu.gif

 
A Legyezs
 
A match horgszat
 
Dynamite Baits

http://www.carpediscount.fr/photos/marques/dynamitebaits.jpg

 
rablhalazs
 
Halak horgszata
 
Storm

http://www.gamefishing.hu/pic_termekcsoport/77593013.jpg

 
Csalik
 
Mcsalik
 
Nutra Baits

http://www.baitfeedonline.co.uk/acatalog/nutrabaits.gif

 
Receptek
 
nagy pecs;)

http://sl.glitter-graphics.net/pub/323/323413jiurq4aqeb.gif

 
Linkjeink
 
Shimano

http://www.berguson.hu/grafik/Shimano-logo.jpg

 
idjrs ppen:

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif

http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/h_anim.gif

 
Receptek Pontybl
http://www.taktaszada.hu/kepek/receptek/ponty.JPGhttp://www.aprotuti.hu/feltoltott_fajlok/_hirek/2008_05_15/kep_01_1613819042.jpg
1. Nagybaracskai halszl
Hozzvalk 10 szemlyre:
2 db 1-1,5 kg-os ponty
1 kg msfajta hal
5-6 fej vrshagyma
10 dkg fszerpaprika
1 db paradicsom
1-2 db zldpaprika, esetleg cseresznyepaprika
1-2 gerezd fokhagyma
s

A friss halat megtiszttjuk, felbontjuk, mlyen irdaljuk, daraboljuk. Kln tesszk a halfejet, hasaaljt s a farkt. A 6-7 centis haldarabokat beszzuk, s 1-2 rn t llni hagyjuk. Lbasba tesszk a halfejet, a hasaaljt, a farkt, az aprra vgott vrshagymt majd hozzntnk 5 liter vizet, vgl hozzadjuk a paradicsomot, zldpaprikt, cseresznyepaprikt. Fontos, hogy a fszerpaprikt akkor adjuk hozz, mikor a l forrni kezd. Ers tzn 25 percig fzzk, majd hozzadjuk a haldarabokat s mg 18 percig fzzk. A fzs befejezse eltt megkstoljuk, ha kell szzuk. A ksz halszlevet tszrjk. A haldarabokat kln tnyron, a levet frissen kifztt gyufaszltsztval knljuk.
 
2. Vrsboros ponty
Hozzvalk 6 szemlyre:
1 nagyobb konyhaksz ponty (1,5-2 kg-os)
s zls szerint
2-3 szl petrezselyem
1 szl zellerzld
A mrtshoz:
kb. 2 dl testes, savas vrsbor
kb. 2 dl vz
4-5 tojssrgja
1 evkanl citroml
2 mokkskanl cukor
s zls szerint
A dsztshez:
petrezselyem, citrom

A ponty trzst ujjnyi vastagon flszeleteljk, a fejt, az uszonyait s a farkt levgjuk. A halat egszben is elkszthetjk, ha nnepi alkalomra akarunk valami ltvnyos klnlegessget az asztalra tenni. Akrhogy is ksztjk, a halhst sval bedrzsljk s 1 rn t pihentetjk. Kzben enyhn ss vizet forralunk, beletesszk a petrezselymet s a zellerzldet, majd mikor gyngyzve forr, vatosan belerakjuk a halat is. A szeleteket kb. 15 percig, az egsz pontyot 25 percig fzzk. A mrtshoz a bort s a vizet a tojssrgjval elhabarjuk, citromlvel s cukorral kellemesen piknsra zestjk, kiss megszzuk. Kis lngon, mg jobb, ha vzgzre lltva, szntelenl kevergetve addig fzzk, mg majdnem flforr. Ezalatt hg mrtshoz hasonlan besrsdik. A puha halat szrlapttal tlra rakjuk, a forr mrtssal lentjk. Citromkarikkkal s petrezselyemmel dsztve tlaljuk. Ftt srgarpa s petrezselyemgykr, valamint vajas ftt burgonya illik hozz.

Ez a recept az 1840-es vekbl maradt rnk, s a legendk szerint Jkai, Petfi s trsaik legzesebb ponty tke.
 
3. Halas rtes kapros-papriks mrtssal:
Hozzvalk:
70 dkg br nlkli pontyfil
2 fej vrshagyma
8 evkanl olaj
1 ppozott kiskanl pirospaprika
2-2 paprika s paradicsom
4 tojs
1 csomag 4 lapos rteslap
2 evkanl zsemlemorzsa
2 dl tejfl
2 evkanl liszt
1 csokor kapor
s zls szerint

A vrshagymt megtiszttjuk, finomra vgjuk. A felt 3 evkanl olajon megfuttatjuk, pirospaprikval meghintjk, majd 5 dl vzzel flntjk. A paprikt kicsumzzuk, a paradicsomok szrt kimetsszk, mindkettt centis kockkra vgjuk. A felt a papriks lbe tesszk, sval zestjk. Belerakjuk a pontyfilt, 10 percig fzzk, majd vatosan kiemeljk, hlni hagyjuk. Utna a nagyobb szlkkat kiszedjk belle, s a halhst ledarljuk. A flretett hagymt 3 evkanl olajon megfonnyasztjuk. A maradk paprikt s paradicsomot beletesszk, 2-3 percig pirtjuk, s a halat hozzadva mg 1-2 percig stjk. A tojsokat flverjk, megszzuk, s a lecss pontyra ntjk, kevergetve 2-3 percig, a tojs kocsonysodsig stjk. A rteslapokat nedves konyharuhn egymsra tertjk gy, hogy kzket kevs olajjal megkenjk s morzsval meghintjk. A tltelket vastag cskban, egyenletesen a felnk es oldalra halmozzuk. A rtest felgngyljk, kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejt is megkenjk olajjal, vgl elmelegtett stben, kzepesnl kicsit ersebb lnggal 20 percig stjk. Kzben a hal papriks prollevt a tejfllel s 1 dl vzzel simra kevert liszttel srtjk. Leszrjk, flaprtott kaporral fszerezzk. Tlalskor a rtest 4 nagy szeletre vgjuk s a mrtssal lentjk.
 
4. Pontykocsonya
Hozzvalk:
1 ponty (kb. 1,5 kg)
2 kiskanl s
1-1 mokkskanl pirospaprika s darlt cseresznyepaprika
1-1 nagyobb vrshagyma
srgarpa s petrezselyemgykr
zldpaprika s paradicsom
fl csokor zellerzld
3 gerezd fokhagyma
4 dkg zselatinpor
2 tojsfehrje

A pontyot megtiszttjuk, a brt lefejtjk s filzzk, majd cskokra vgva sval, pirospaprikval s cseresznyepaprikval bedrzsljk, htszekrnybe tesszk. A hagymt flszeleteljk, a zldsget, a paprikt s a paradicsomot negyedekbe vgjuk, s lbasba szrjuk. A halcsontokat s a fejet zellerzlddel egytt rrakjuk, majd annyi vizet ntnk r, hogy jl ellepje. Flaprtott fokhagymval s sval zestjk. Nagy lngon flforraljuk, majd kis lngon 25-30 percig fzzk. A zselatinport 1,5 dl vzbe ztatjuk. A halalaplevet leszrjk, a pcolt halat hozzadjuk, 6-8 percig fzzk. A puha pontyot flre rakjuk, a leszrt levet flforraljuk, esetleg szzuk, ers paprikval tzestjk. Belekeverjk a zselatint s gyngyz forralssal kevergets mellett 5 percig fzzk. A tojsfehrjt flig flverjk, majd 1 dl vzzel tovbb verjk. Belemernk egy kevs forr levet, majd az egszet a hallbe ntjk. Kis lngon mg 5 percig fzzk, 10 percig pihentetjk, tetejrl a habot vatosan leszedjk, vgl a zselatinos hallevet tiszta konyharuhn tszrjk. A puha halat tnyrokra tesszk, paprikval, paradicsommal, petrezselyemmel, esetleg ftt srgarpval dsztjk. A hallevest rntjk, kocsonysodni hagyjuk.
 
5. Tzdelt ponty
Hozzvalk:
1,5 kg ponty
5 dkg fstlt szalonna
s, pirospaprika,
3 dkg olaj
1/2 citrom leve

A halat tiszttsuk meg, a belsejt citromlvel locsoljuk le s szzuk meg. Vgjuk be hosszban a gerinc mellett. A felszeletelt szalonnt ebbe a mlyedsbe helyezzk el. Hosszks tzll tlba helyezznk el egy csszt (a csszn fmes dszts nem lehet). Erre a csszre ltessk r a halat, locsoljuk meg olajjal s szrjuk meg pirospaprikval, letakarva sssk 18 percig. Tlals eltt 5 percig pihentessk. Burgonyaprvel tlaljuk.
 
6. Haltekercs
Hozzvalk:
1 kg ponty fil (2 nagy szelet)
4 szelet sonka
1 csomag jhagyma
1/2 tubus pirosarany-paprika
2 vkony szelet fstlt szalonna
s, pirospaprika
1 evkanl citroml

Vgjuk le a ponty filrl a kemny rszeket s fektessk ki gy, hogy a bre alulra kerljn. Locsoljuk meg a citromlvel s fektessnk r 2-2 szelet sonkt. Kenjk be pirosarany-paprikval, tegyk r a mretre vgott zldhagymt, tekerjk szorosan ssze kt nagy roldd s crnval kssk t. Fszerezzk sval, pirospaprikval. Fektessk r a vkony szelet szalonnt s egy tzll tlon letakarva 20 percig sssk a mikrban. 3 perc pihentets utn felszeletelve burgonyapr krtssel s saltval tlaljuk.
 
7. Kk ponty
Hozzvalk:
1 db kb. 1 1/2 kg-os tkrponty
s, pirospaprika
vegyes zldsg
3 evkanl ecet
petrezselyem
1 fej vrshagyma
2 dl vz

A tiszttott pontyot kvl-bell gondosan mossuk meg, vigyzzunk nehogy a kls hrtyt megsrtsk. A hal kls rszt a 3 evkanl ecettel locsoljuk be, s hagyjuk 5 percig llni. Ez alatt az id alatt a hal szreveheten bekkl. Szzuk meg s hintsk meg kevs pirospaprikval. Tiszttsuk meg a zldsget s a vrshagymt, s vgjuk igen aprra.

Fektessk mlyebb hosszks tzll tlba egszben a halat. Helyezzk el krtte a zldsget, s ntsk r a 2 dl vizet. Takarjuk le s 25 percig proljuk a mikrban. Flidben a halat fordtsuk meg gy, hogy az a rsze kerljn a lbe, amely eddig kvl volt. Pihentessk 5 percig. Tlals eltt olvasztott vajjal locsoljuk meg. Ss burgonya-krtssel tlaljuk.
 
8. Pontyprklt
Hozzvalk:
80 dkg ponty sznhs
20 dkg vrshagyma
5 dkg zsr
10 dkg zldpaprika
10 dkg paradicsom
10 dkg lecs
5 adag ss burgonya
s, fszerpaprika

A pontyfilt beirdaljuk, s kockra daraboljuk. Mly jnai tlban a finomra vgott vrshagymt zsrban 3-3,5 percig mikrohullm berendezsben pirtjuk, kzben megkeverjk. A fszerpaprikt hozzkeverjk, kevs vzzel felntjk. Beletesszk a lecst (paradicsomos levnek egy rszt) vagy a kockra vgott zldpaprikt, paradicsomot, majd a mikrban tovbbi 6-8 percig proljuk. Szksg esetn kevs vizet ntnk al, megkevergetjk. Beletesszk a halkockkat, majd kzepes erssgen 4-5 percig proljuk. Ss burgonyval tlaljuk.
 
9. Rostonslt ponty fszeres vajjal
Hozzvalk:
4 szelet filzett ponty
rlt bors, s
1 kis fej vrshagyma
1 csokor petrezselyem
4 evkanl olaj
2 evkanl citroml
A stshez:
2 evkanl olaj
A fszeres vajhoz:
ujjnyi prhagyma
10 dkg vaj
kshegynyi s
fehr bors
mustr
fl citrom leve

A halszeleteket sval, borssal behintjk s egy lapos ednybe fektetjk. A megtiszttott vrshagymt vkony karikkra, a petrezselymet finomra vgjuk s mindkett felt a hal tetejre tesszk. Az olajat a citromlvel elkeverjk, s ezt is a halra ntjk. Tbbszr tforgatva legalbb 1 rn t pcoljuk. Kzben elksztjk a fszeres vajat. Az alaposan megmosott prt s a maradk vrshagymt nagyon finomra vgjuk, a vajjal habosra keverjk, petrezselyemmel, sval, fehr borssal, mustrral s citromlvel zestjk. Kitertett aluflialapra kanalazzuk, s henger alakra formzva sszegngyljk. Tlalsig mlyhtbe rakjuk. A halat a pclevbl kiemeljk, a nedvessget leitatjuk rla, s kevs olajjal megkenjk. Roston vagy grillstben, a visszamaradt pclvel kenegetve, oldalanknt kb. 4 perc alatt pirosra stjk. Tlalskor a forr halszeletekre 1-1 karika fszeres vajat rakunk, ami rolvad s pomps zt ad a pontynak. Kretnek salta vagy burgonyapr illik hozz.
 
10. Ponty egytltel romnosan
Hozzvalk:
1 kg pontyhs
1 dl tolaj
50 dkg paradicsom
3 fej vrshagyma
1-2 dl vrsbor
1 kvskanl cukor
1 evkanl liszt
s, bors
csombor

A megtiszttott halat megmossuk, vatosan megtrljk, beszzuk, s jnyi szeletekre daraboljuk. A megtiszttott, vkonyra flszeletelt hagymt olajban megfonnyasztjuk. Mikor pirulni kezd, hozzadjuk a halszeleteket, 1 szl csombort, st, borsot, cukrot, a meghmozott, magvaitl megtiszttott s szeletekre vgott paradicsomot. Ismt lefedjk, s lass tzn proljuk, amg a paradicsom megpuhul. Hozzntjk a vrsbort, s mg vagy ktszer fllobbantjuk. Hidegen, melegen egyarnt tlalhat.
 
11. Maki haltepert
Hozzvalk:
80 dkg pontyfil
40-50 dkg vrshagyma
kb. 1 csapott evkanl s
1 ppozott evkanl pirospaprika
kb. 7 evkanl liszt
1 csapott kiskanl rlt bors
A stshez:
b olaj (zsr)
A tlalshoz:
nhny saltalevl
1-1 paprika s paradicsom
nhny szl petrezselyem

A pontyfilket lebrzzk, s amennyire csak lehet, a szlkit is kiszedjk. Utna kisujjnyi cskokra vagy 2 cm-es kockkra vgjuk. A hagymt megtiszttjuk, vkony karikkra vgjuk, gyrire szedjk. A pirospaprika felt a lisztbe keverjk. A tbbit borssal s sval egytt a halra, illetve a hagymra szrjuk, kln-kln jl sszekeverjk. A fszeres haldarabokat a lisztbe forgatjuk, majd b, forr olajban 3-4 perc alatt ropogs pirosra stjk, paprtrlkzre szedve lecspgtetjk. A hagymt a tbbi papriks lisztbe forgatjuk s a hal stsnl visszamarad olajban kb. 2 perc alatt ropogs pirosra stjk. Fatlon tlaljuk, gy hogy azt saltalevelekkel krberakjuk, a haltepertt, majd a hagymt rhalmozzuk, vgl paprikval, paradicsommal s petrezselyemmel dsztjk.
12. Rntott pontyderk majonzes burgonyval
Hozzvalk:
8 patkalak pontyszelet (egyenknt kb. 20 dkg-os)
rlt bors, s
6 evkanl zsemlemorzsa
4 evkanl zabkorpa (ez is lehet morzsa)
10 dkg liszt
2 tojs
A majonzes burgonyasalthoz:
8 kzepes burgonya
s zls szerint
2 tojssrgja
2 dkg margarin
fl citrom leve
fl evkanl mustr
1 mokkskanl cukor
3 dl cskkentett zsrtartalm tejfl
1 kis szl prhagyma
1 csokor petrezselyem
A stshez:
b olaj

A pontyszeletek brt lefejtjk, majd a halhst szzuk, borsozzuk, s flretesszk. A burgonyt hjban, enyhn ss vzben megfzzk. Utna leszrjk, s hlni hagyjuk. Kzben elksztjk a kalriaszegny hamis majonzt. A tojssrgjt s a margarint egy tzll tlba tesszk, citrom levvel, fl mokkskanl sval, mustrral s cukorral zestjk. Vzgzn kevergetve addig fzzk, amg krmszeren besrsdik. Flretesszk, majd miutn kihlt. a tejflt is belekeverjk. A burgonyt meghmozzuk, 2-3 millimter vastag karikkra vgjuk. A megtiszttott prhagymt vkonyan felkarikzzuk. Mindezeket a mrtsba keverjk, ha kell utnazestjk, s htbe tesszk, hogy az zek sszerjenek. A zsemlemorzst s a zabkorpt sszekeverjk. A halszeleteket lisztbe, felvert tojsba s a korps morzsba (lehet csak zsemlemorzsba is) forgatva bundzzuk. Kzepesen forr olajban 5-6 perc alatt megstjk, majd lecspgtetjk. Burgonyasaltval tlaljuk.
 
13. Bakonyi halgombcleves
Hozzvalk:
50 dkg halcsont (pontyfarok vagy fej)
1 evkanl s
1 vrshagyma
40 dkg csiperkegomba
2 paradicsom
1 hsos zldpaprika
1 hegyes erspaprika
4 evkanl olaj
1 csapott evkanl pirospaprika
2 dl tejfl
1 ppozott evkanl liszt
A halgombchoz
30 dkg pontyfil
2 evkanl tkezsi kemnyt
1 mokkskanl s
fl mokkskanl rlt bors
1 kisebb csokor petrezselyem
1 tojsfehrje
A galuskhoz:
1 tojs
csipetnyi s
4 evkanl liszt

A halcsontokat megmossuk, lbasba tesszk s 1,3 liter vizet ntnk r. Megszzuk, flforraljuk, majd lefdve, kis lngon 45 percig fzzk A hagymt finomra, a gombt nem tl vkony szeletekre, a paradicsomot s a ktfle paprikt centis kockkra vgjuk. A hagymt olajon megfonnyasztjuk. Elszr a gombt, majd 2-3 percnyi pirts utn a paprikt hozzadva nagy lngon pirtjuk. Beletesszk a paradicsomot, majd meghintjk pirospaprikval. A tejflt a liszttel s 0,5 deci vzzel simra keverjk, a gombt ezzel srtjk. A leszrt halalaplvel felntjk, 1-2 percig kevergetve forraljuk. A gombcokhoz a pontyot ledarljuk, a kemnytt beledolgozzuk, szzuk, borsozzuk, a flaprtott petrezselyemmel fszerezzk, vgl a kemny habb vert tojsfehrjt is beleforgatjuk. A masszbl nedves kzzel kis gombcokat formlunk, s a forrsban lv levesbe rakva 4-5 percig fzzk. Levesbe szaggatott galuskval azonnal tlaljuk.
 
ra
 
G-mail belp.
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Hnyan voltak az oldalon
Induls: 2008-07-30
 
Chat!
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Na milyet?
Milyen bottal szeredsz a legjobban horgszni??
Milyennel?

Bojlis
Dugs
Teleszkpos
Feeder
Match
Spicc
Perget
Legyez
Harcsz
Raks
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Pelzer Baits

 //gyorihorgaszok.gportal.hu/portal/gyorihorgaszok/image/gallery/1251538161_59.jpg

 
Melyiket
Melyik halra horgszol a legszvesebben?

Ponty
Amur
Csuka
Busa
Comp
Keszeg flk
Sll
Harcsa flk
Balin
Mrna
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Naptr
2025. Oktber
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Blue Fox

         http://www.haldorado.hu/photo.php?itemid=6525&w=200&h=200

 
Hogy tetszik az oldal
hogy tetszik?
Szerintetek milyen az oldal???

Nagyon sz!
kirly
j
elmegy...
Nem valami j!
Szar
Rosszab nem is lehetne mr!
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Rapala

http://www.fecapeca.hu/pics/rapala_wobbler/rapala-logoo.jpg

 
mekkor volt a legnagyobb??
mekkora volt ????

15 kg felett
12-14 kg
9-11 kg
6-8 kg
3-5 kg
1-2 kg
0-1 kg
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Vision Baits

http://www.finlaysanglingcentre.com/media_1_498_7531_format-medium/vision.jpg

 
Na melyik
Melyik?
Szerintetek melyik hal jobb?

csuka
sll
balin
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU